index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Flesk i duppe à la Olaf Tufte

Kjøtt
Norsk
30 - 60 min

Dette er Olaf Tuftes oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Olaf serverer flesk i duppe. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Kok potetene i ca 30 min.
  2. Ha gullerøtter i etter ca 15 min og brokkoli i siste 7-10 min (evt dampkjele over poteter).

Steking:

  1. Ha pepper på den ene siden av flesket, og salt på den andre siden som ikke steker.
  2. Etter steking av flesk, tilsett en dæsj margarin. Ha i mel mens du rører kraftig, sørg for at det blir klumpfritt. Ha i godt med melk (sausen skal være tynnere enn du tror).
  3. Ha i eventuelt salt og gressløk.

På tallerken:

  1. 4 halve poteter
  2. 4-5 fleskeskiver i vifteform
  3. 4-6 gullerotbiter, litt broccoli og rødbeter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1/2 kg stekeflesk
Salt og pepper
Helmelk (tine)
Gressløk
Rødbeter
Gulerøtter
Broccoli
Poteter
Hvetemel
Smør (margarin)
Cocosa stekeolje (somaprodukt)