index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fjørtofts andelår med trøffelmos

Fugl
1 - 2 timer

Her finner du Jan Åge Fjørtofts oppskrift på andelår med trøffelmos. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Skrell 5-6 mandelpoteter og la potetene koke i ca 20 min i saltet vann.
  2. Mos potetene og tilsett ca. ½ boks med creme fraiche. Ta deretter i  ½  spiseskje trøffelolje Tilsett deretter 2 gode spiseskjeer soyaolje
  3. Legg andelårene på rist i en langpanne og krydre godt med salt og pepper. La lårene steke i ovn i 20 minutter på 200 grader, deretter ca 5 min under grill 220 grader til skinnet er blitt sprøtt. La lårene hvile i ca 5-10 min.
  4. Aspargesen skylles og dames over kokende vann i ca.5 minutter.
  5. For å lage sausen tilsetter du 2 ss sukker i en varm stekepanne. Når sukkeret har smeltet tilsetter du 2 dl rødvin. La blandingen dampe i noen minutter. Rør deretter inn andefond, og tilsett en skvett med fløte. La sausen småkoke i 10 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 stk andelår
En bunt frisk asparges
5-6 Mandelpoteter
1 boks creme fraiche
Trøffelolje
Soyaolje
2 dl rødvin
Fløte
Hønsefond