index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Fiskesuppe á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på fiskesuppe, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Vask og rens blåskjellene.
  2. Fres finhakket sjalottløk og finhakket hvitløk i litt olivenolje, tilsett ½ l hvitvin. La det koke inn slik at alkoholen fordamper.
  3. Hell blåskjellene i gryten og bladene fra en kvist med timian. Kok et par minutter til skjellene har åpnet seg. Sil av kraften.
  4. Skrell potetene og skjær i små terninger. Varm litt olivenolje i en panne og fres potetene i pannen og tilsett safran og blåskjellkraft. Kok inn. Kjør med stavmikser.
  5. Rens kamskjell og kveite. Skjær kamskjell og kveite i tynne skiver
  6. Pensle tallerken med olivenolje. Fordel fisk og kamskjell utover tallerken, legg over plastfolie og sett kaldt.

 

Aioli:

  1. Hakk hvitløk i en liten blender, tilsett eggeplommer og spe inn oljen til majones konsistens.
  2. Smak til med salt og kajennepepper. Tilsett litt varm blåskjellkraft.

 

  1. Sett tallerken med fisken inn i ovnen på 180 grader i noen sekunder. Kok opp fiskekraften og bland inn 2-3ss aioli i kraften/suppen. 
  2. Hell den varme suppen over fisken og server.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100-200 gr kveite

100 gr reker

2 kamskjell

1-2 kg blåskjell

1/2 l hvitvin

1-2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 kvist timian

5-6 små poteter

Olivenolje

Safran

Aioli:
4-5 fedd hvitløk, uten spire og skall

2 eggeplommer

3-5 dl olivenolje

Salt

Kajennepepper

4 ss varm blåskjellkraft