index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Fiskegrateng á la Micaelsen

Sjømat
Skandinavisk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på fiskegrateng som Vera Micaelsen lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger
  2. Damp grønnsakene til de er møre, kjenn med gaffel.
  3. Skjær løken i små biter og stek den blank på svak varme i litt olje, sett til side.
  4. Lag hvitsaus og ha oppi den stekte løken, sennep og krydder
  5. Ta sausen til side og rør inn eggene
  6. Mos grønnsakene med en stavmikser og bland inn sausen, her må du finne fram til hvordan du liker konsistensen. Jeg har i så mye saus at det får samme konsistens som grøt.
  7. Hell grønnsaksmos/sausen i en ildfast form
  8. Skjær fisken i små biter og vend dem inn i grønnsaksmosen.
  9. Putt en skive loff, eller et lyst rundstykke i blenderen og strø det over gratengen, dryss over litt olivenolje og høvl over litt parmesan om du liker det.
  10. Stapp nedi oliven og sett i ovnen.
  11. Stek på ca 180 grader i 20-40 minutter, eller til fisken er gjennomkokt. Denne gratengen blir ikke stiv.

 

Salat (men det holder med skrelte gulrøtter, agurkbiter og tomater og):

  1. Putt spinatblader, avokado, asparges (kok dem al dente ca 3 min, og avkjøl i kaldt vann), artiskjokkhjerter (gjerne marinerte om du vil slå på stortromma) og sukkererter i en bolle. 
  2. Ha over olje og eddik (om du ikke har deilig sherryeddik, så bruk en ts dijon og knus et fed hvitløk i dressingen). Salt og pepper.
  3. Bland salaten og ha på dressing, riv gjerne over litt parmesan.

Vel bekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Grønsaksmosen:

En blomkål

En halv kålrabi

2-3 gulrøtter

5-6 poteter

En halv sellerirot eller persillerot

5-6 hvitløksfed

En halv løk
(men jeg tar hva jeg har av grønnsaker i skuffen, dette er godt med alt)

Sausen:

En halv løk

2-5 sjalottløk

2-5 hvitløksfed

Olje

Smør

Mel

Melk

2 egg

1-3 ss god Dijon sennep etter smak

Salt (denne retten tåler ganske mye salt) og pepper

Resten:

2 frossenblokker seifilet. Eller 800-1000 gram fersk. Bruk gjerne mer, det er plass til mye mer.

Et par skiver loff, eller et tørt rundstykke

Parmesan

Olivenolje

Gode oliven

Ta denne oppskriften med deg

+47