index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Fiskegrateng á la Hellstrøm

Sjømat
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på fiskegrateng som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Klippfisken må vannes ut, helst over natten.
  2. Skrell poteter og skjær i skiver/staver. Kok potetene i lett saltet vann.
  3. Skjær av skorpen på loffen og kjør til brødkrum i en liten mikser. Smør en ildfast form med litt smør.
  4. Kok opp melken til sausen og trekk fisken i melken i cirka 5 minutter. Sil av melken, og legg fisken på et husholdningspapir.
  5. Smelt smør i en kjele, finhakk løk, sjalottløk og hvitløk, fres med smøret. Ha i melet og fres videre, spe med den varme melken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter. Rør deretter inn 2-3 eggeplommer og revet parmesan.  Smak til sausen med salt og kajennepepper.
  6. Riv klippfisken i biter. Bland fisk og poteter inn i sausen. Stivpisk 3 eggehviter. Bland litt av massen i eggehviten, så over i resten.
  7. Hell alt over i en smurt ildfast form, strø over brødkrum og avslutt med olivenolje eller smeltet smør på toppen. Inn i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.
  8. Vask salat, skrell gulrot og skjær i tynne tagliatelle lignende skiver på mandolin.
  9. Bland dressing, pisk eggeplommer, Dijon sennep, hakket sjalottløk og sherryeddik, tilslutt olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  10. Bland dressing og salat rett før servering. Legg opp fiskegrateng på varme tallerkener og server med salat ved siden av.

God fornøyelse!

Ingredienser

Beregnet for 1 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

200 gr klippfisk

1 løk

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1/2 l melk

40 gr hvetemel

40 gr smør

6 poteter

3 egg

100 gr parmesan

Salt

Kajennepepper

2 skiver loff til brødkrum
Hjertesalat

1 gulrot

2 eggeplommer

1 ss Dijon sennep

1 sjalottløk, finhakket

1 ss sherry eddik

1 dl Olivenolje

Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47