index

Eyvinds kylling chop suey

Fugl
Asiatisk
30 - 60 min

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Eyvind disker opp kylling chop suey på kjøkkenet. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Begynn med risen. Fres finhakket sjalottløk, finhakket hvitløk og chili i tynne strimler i en varm gryte med litt olivenolje til det er blankt. Vask risen og tilsett i blandingen, og rør om før du tilsetter vann og litt salt. Kok opp risen med et lokk, og sett til side.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler. Del en hvitløk i to, ta ut spiren og finhakk hvitløken. Skjær av det ytterste skallet på broccoly stammen og skjær i biter. Del alle grønnsakene i biter skåret litt på skrått.
  3. Skjær av bunnen på soppen og del i samme størrelse som de andre grønnsakene.
  4. Fres alle grønnsakene sammen med hakket hvitløk og hakket ingefær i en varm panne med litt olivenolje, bruk gjerne en wok, stek i 2-3 minutter. Tilsett soppen det siste minuttet. Hell grønnsakene over i en bolle.
  5. Stek kyllingstrimlene i den samme pannen med litt olivenolje i cirka 30 sekunder. Hell kyllingen over i bollen med grønnsakene.
  6. Kok ut pannen med eddik, soyasaus og oystersaus. Bland sausen med kylling og grønnsaker. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  7. Legg opp chop suey blandingen på varme tallerkener, legg kokt ris på toppen og strø over litt hakket frisk koriander.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 gr kyllingfilet
2 stk rødløk
4 stk gulrot
1 stk broccoli, bruker bare stammen
2 ss hakket ingefær
1 bunt vårløk
1 fedd hvitløk
8 ss soyasaus
4 ss østerssaus
2 ss vineddik/ riseddik
100 gr sjampinjong
100 gr sjitakesopp
100 gr cashewnøtter
1 pk babymais
Olivenolje
salt og pepper

Ris:
1del/kopp ris
2 del/kopp vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 chili, i tynne strimler
Salt