index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Elgstek á la Sagen

Kjøtt
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på elgretter, som Anette Sagen lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en varm jerngryte med smør og olivenolje. Tilsett fedd fra en hel hvitløk, behold hvitløkskallet på. Skrell en gulrot og skjær i staver, hakk løken i små biter. Tilsett gulrot, løk og timian i gryta og sett på lokket. Steken trenger 1 1/2 time i gryta.
  2. Skrell 2 gulrot og del i passende biter, del jordskokk i fire og skrell de. Bland grønnsakene i en kjele med 2ss smør og 2ss olivenolje, salt og pepper. La dette surre i kjelen, ta på lokk.
  3. Del potetene i passende biter. Stek potetene i en varm panne med olje og smør. Stekes til de er blitt gyllne i fargen. Krydre med salt og pepper.
  4. Sil kraften fra grønnsakene og fres ut pannen med vann og tilsett dette i gryta til saus. Ta ut steken av gryta. Fjern timian kvistene og hvitløkskallet. Tilsett eplesaft og kok inn. Jevn kraften i gryta med grønnsakene ved hjelp av en stavmikser. Legg steken tilbake i gryta og tilsetter soyasaus. Sett gryta tilbake på varmen og la det putre videre, øs sausen over steken underveis.
  5. Skjær opp steken. Bland potetene med hakket persille og hakket einebær. Legg kjøtt, grønnsaker og poteter pent på en varm tallerken, avslutt med varm saus tilslutt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 elgstek på cirka 1kg

1 hel hvitløk

3 gulrot

2 løk

2 kvister timian

4 stk jordskokk

Smør

Olivenolje

3 poteter

Persille, finhakket

Salt og pepper

Einebær

Salt og pepper

2 dl eplesaft

2 ss soyasaus