index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Elggryte á la Hellstrøm

Kjøtt
Skandinavisk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på elgretter, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Skjær kjøttet rent for fett og slintrer. Skjær det i store terninger. Salte og pepre. Hakk einebær og bland med kjøttet. Brun kjøttet i en jerngryte med olivenolje. Brun kjøttet godt på alle kanter. Legg kjøttet over i en ildfast form.
  2. Skrell gulrot og del i staver, rens stjerneløk. Stek stjerneløk og gulrot i samme gryta. Tilsett litt mer olivenolje og stek videre til de har fått en fin farge.
  3. Rens og plukk rosenkålblader, kokes i lett saltet vann i 30 sekunder, skyll i kaldt vann.
  4. Legg kjøttet tilbake i gryta sammen med grønnsakene. Tilsett en hel hvitløk delt opp i fedd. Knyt sammen en liten bukett timiankvist og slipp den opp i gryta. Bland godt med en tresleiv og tilsett gjerne litt mer olje. Hell i hvitvin og la det koke inn. Tilsett cirka 1 liter vann og la det koke videre, skum av fettet underveis.
  5. Lag en jevning, smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel, la det koke opp. Ta opp timiankvisten av gryta og tilsett jevningen. La dette koke videre 10 minutter. Tilsett tranebær og smak til med salt og pepper.
  6. Varm opp rosenkålbladene i en kjele med smør. Legg opp elg gryta på varme tallerkener og legg rosenkål på toppen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg elgkjøtt

1 ss einebær

2 stk gulrot

2-3 dl stjerneløk

10 stk rosenkål

1 hel hvitløk

Timian kvist

2 dl hvitvin

1 l vann

2 ss smør og 2 ss hvetemel til jevning

3 ss tranebær

Salt og pepper