index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Chicken tikka masala á la Kirsebom

Fugl
Asiatisk
Over 4 timer

Her finner du oppskriften på Chicken tikka masala som Vendela Kirsebom lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Kylling tikka:


  1. Bland de 8 første ingrediensene godt i en bolle. Legg i kyllingterningene, og vend dem i marinaden. Dekk til bollen, og sett den i kjøleskapet natten over.
  2. Ta opp kyllingbitene og tre dem på bambusspyd. Grill spydene over varm trekullgrill eller på rist over langpanne under forvarmet grillelement. Grill i 5-6 min eller til kyllingkjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte.
  3. Legg opp kyllingspydene på tallerkner sammen med rødløkskiver, limebåter og mynteblader. Server kokt ris til.

Naanbrød:


  1. Sikt mel i en bolle, og bland det med salt, sukker og bakepulver. Bland melk og yoghurt, og varm det til det er lunket, ca 37 grader. Smuldre opp gjæren og rør den ut i melkeblandingen.
  2. Ha gjærblandingen i melet og rør sammen til en deig. Kna deigen på melet bakebord til den er elastisk og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig. Legg deigen i en bolle og la den heve i 4 t
  3. Del deigen i 12 emner, og trill dem til boller. Bruk melede hender og form avlange brødkaker ved å klappe deigen fra den ene hånden til den andre. Du kan også kjevle ut emnene.
  4. Varm en jernstekepanne til den er meget varm. Smør med litt ghee eller olje. Stek naanbrødene på bare en side, noen få om gangen. Pensle den ustekte siden med smeltet smør, og dryss på valmuefrø. Stek de med den ustekte siden opp under forvarmet grillelement til de er vakkert brune. Serveres varme.

 

Vel bekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kylling tikka:

1 1/2 dl yoghurt naturell

2-3 ts frisk, skrelt og fint revet ingefær

1-2 hvitløksfedd, pressede

1 ts mildt chilipulver eller 1 ts paprikapulver + en knivspiss sterkt chilipulver.

2-3 ts støtte korianderfrø

1/2 ts salt

4 ss sitronsaft

2 ss olje

ca. 750 g skinn- og benfritt kyllingkjøtt, gjerne filet, i terninger.

8-12 bambusgrillspyd, bløtlagte.

Pynt:

1 rødløk, i skiver

1 lime i tynne båter

friske mynte- eller koriander blader

Naanbrød:

Ca. 400 g hvetemel

1 1/2 ts sukker

1 ts salt

1/2 ts bakepulver

1 1/2 dl melk

1 1/2 dl yoghurt naturell

15 g gjær

Ghee eller olje til smøring av stekepannen

Ca 100 g smeltet smør

2 ss valmuefrø

Ta denne oppskriften med deg

+47