index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Berbermat couscous og kylling á la Hellstrøm

Fugl
Afrikansk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på berbermat couscous og kylling, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Start med couscousen. Hakk mynte og persille. Press 4 sitroner. Bland eddik, varmt vann, sitronsaft, olivenolje, wcs og tabasco. Visp sammen. Bland dette med couscous og urter i en form og sett i kjøleskapet over natten.
  2. Vask og rens tomater, og skjær i små terninger, skrell agurk og ta ut innmaten, og skjær i små terninger, skjær en stangselleri i terninger. Del granateple i to, og kakk ut innmaten. Bland dette inn i couscousen når den er ferdig svellet. Hell couscousen i bunnen av tagin gryta.
  3. Del kyllingen i 8 stykker, bryst, lår og vinger. Gni inn med cummin, kanel og salt. Varm olivenolje i en gryte og brun kyllingen med noen fedd hvitløk, krydre med cayennepepper og paprikapulver. Skrell pærer og del opp i pene biter/ tournerte, brun de forsiktig i en panne. 
  4. Del fennikel i pene tynne skiver på langs og brun forsiktig i olivenolje. Brun forsiktig renset småløk i en annen panne. Del opp vårløk i staver, og fres den i litt olivenolje i en panne. Hell alt opp i gryta med kyllingen.
  5. Riv ingefær og hakk hvitløk, bland dette med saften fra 2 sitroner+ skallet, honning og safran og fordel det over kyllingen. La dette surre på svak varme i cirka 20 minutter.
  6. Legg kylling, grønnsaker og kraft over couscousen i taginegryta. Sett på lokk og sett i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter.
  7. Hakk litt frisk koriander og dryss over rett før servering.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 gr couscous

12 cl rødvinseddik

4 sitroner

15 cl varmt vann

20 cl olivenolje

3 ss worcestershire saus

10 dråper tabasco

1 granateple

6 tomater

1 agurk, skrelt

10 mynte blader

1 bunt blad persille

1 stangselleri

10 sorte oliven

1 kylling på cirka 2kg

1 klype safran

1 ts. Cummin

1 ts. Kanel

1 ts.cayennepepper

1 ts.paprikapulver

Salt
olivenolje

2 pærer

1 fennikel

100 gr småløk

4 vårløk

1 ss revet ingefær

2-3 hvitløkfedd

2 sitroner, skall + saft

2 ss honning
Frisk koriander