index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andebryst à la Hellstrøm

Fugl
30 - 60 min

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Det er andebryst à la Hellstrøm som står på menyen i kveldens program. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Kok selleri i vann og smør til det er helt mørt. Hell av vannet og kjør til pure i en liten mikser. Rør inn litt smør og smak til med litt salt.
  2. Skjær fiken i fire, ikke helt igjennom. Press de utover og legg de i en ildfast form. Legg 1ts smør og 1ts honning i hver fiken. Sett i ovn på 180 grader i 20 minutter.
  3. Ta av hele blader på radisso rosso og del bladene i to. Forvell bladene i kokende vann i to minutter, så i kaldt vann. Press ut vannet av bladene. Skjær rødløk i biter og forvell i kokende vann, hell av vannet. Smelt smør i en kjele og fres rødløken sammen med radisso rosso og chili, tilsett litt sherry eddik.
  4. Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær et rutemønster på fettsiden, men ikke i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i ca.8-10 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen og la de hvile.
  5. Kok ut pannen med limesaft, og saften fra de stekte fikenene, rør inn litt smør til slutt og smak til med salt og pepper. Riv gjerne litt limeskall i sausen.
  6. Skjær andebrystet på langs i 2 cm tykke skiver.
  7. Fordel selleripure, fiken og løkblandingen på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2-3 store andebryst
1 radisso rosso
4 fiken
4 ts smør
4 ts accacia honning
3 rødløk
1 chili
2 ss sherry eddik
1-2 lime
500 gr selleri, i små terninger
100 gr smør
6 dl vann
Salt og pepper