index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Tropicana Cheesecake

Frukt og bær
Amerikansk
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Tropicana Cheesecake, som Knut Olav Sundsvåg Knutsen lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kokosbunn:

  1. Sett stekovnen på 160 grader.
  2. Visp eggehvite stivt.
  3. Visp litt og litt melis inn av gangen.
  4. Finhakk sjokolade og nøtter.
  5. Vend inn kokos, sjokolade og nøtter.
  6. Forbered en 22 cm rund springform med formfett og bakepapir.
  7. Hell røren over i formen.
  8. Sett formen på midterste rille i ovnen i 15 min.

Ostefyll:

  1. Ha kremosten og sukkeret i en bolle, og visp sammen.
  2. Tilsett rømmen, og ett egg av gangen.
  3. Ha i vaniljesukker og Galliano.
  4. Ta kokosbunnen ut når den har stått i 15 min.
  5. Hell røren over kokosbunnen.
  6. Sett ned varmen til 150 grader.
  7. Sett springformen tilbake i ovnen og la den stå i ca. 1 time.

Dekor og montering:

  1. Kok opp en kjele med ca. 1 dl Galliano. La det stå til alkoholen er fordampet og væsken er redusert.
  2. Kutt opp frukten.
  3. Avkjøl kaken.
  4. Ta den ut av springformen og over på et fat.
  5. Dekorer med frukt på hele kaken.
  6. Pensle med den reduserte Gallianoen.
  7. Settes kjølig til servering.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kokosbunn:
2 eggehviter
60 g melis
75 g kokos
50 g mørk kokesjokolade
25 g hasselnøttkjerner

Ostefyll:
400 g Philadelphiaost
100 g sukker
2,5 dl lettrømme
3 egg
Ca. 3 ss Galliano
1 ts vaniljesukker