index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Tiramisu

Italiensk
1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i åttende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Fingerkjeks

  • Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. 
  • Pisk eggehvitee halvstive og tilsett sukker, piskes så til myk marengs.
  • Vend forsiktig sammen, og til slutt tilsetter du siktet hvetemel. Sprøytes ut på bakepapir, med form av fingerkjeks. 
  • Strø godt med melis over. 
  • Stekes på 180*C i ca 15 minutter.

Mascarponekrem

  • Bløtlegg gelatinen i iskaldt vann.
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Kok opp sukker, kaffe, vaniljefrø, fløte og melk. Tilsett gelatin. 
  • Hell ingrediensene over eggeplommene og pisk til eggedosis. Når eggedosisen er luftig, men fortsatt lunken, tilsetter du mascarpone og pisket krem.

Kaffesirup

  • Kok opp alle ingrediensene og avkjøl.

Pynt

  • Bland alt i en kjele og kok opp under omrøring. La koke i 1 minutt. 
  • Tilsett rød konditorfarge. 
  • Smør 1 mm tynt lag utover en silikonmatte. Del i firkanter på 10x10 cm. Stek på 200*C til den er mørk gyllen. Krøll sammen firkantene til en blomst. Må krølles når den fortsatt er varm! Bruk gjerne hansker om nødvendig.

Montering

  • Legg fingerkjeksen i bunnen av glassene. 
  • Dynk kakebunnene godt med kaffesirup og sett glassene med kakebunn og kaffelake på frys. La stå til det har stivnet.
  • Fyll mascarponekrem i glassene. Sett i kjøleskap eller frys til det har stivnet. 
  • Pynt med kakao og blomstene.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Fingerkjeks:
75 g sukker
6 eggeplommer
100 g hvetemel
75 g sukker
6 eggehviter
Melis

Mascarponekrem:
130 g sukker
4 g Nescafé-kaffe
1 vaniljestang
6 eggeplommer
70 g fløte
70 g melk
320 g mascarpone
7 gelatinplater
320 g fløte

Kaffesirup:
600 g vann
60 g sukker
24 g nescafe kaffe

Pynt:
0,5 l H-melk
5 eggeplommer
125 g sukker
65 g hvetemel
Rød farge