index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Theas surdeigsbrød med valnøtter, sorte oliven og timian

Vegetar
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Thea Caroline Marthinsens surdeigsbrød med valnøtter, sorte oliven og timian fra program tre av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Løs opp surdeigen i mesteparten av vannet. Hell deretter i resten av vannet. Bland lett sammen med resten av ingrediensene og la hvile i 15 min.
  2. Kna deigen ordentlig slik at den blir elastisk og ikke klistrer seg til underlaget.
  3. Roter deigen rundt på benken og dra den ut i forskjellige retninger. Når deigen er gjennomskinnelig mot lyset og ikke revner, er den ferdigknadd.
  4. Legg deigen på benk med mel. Tilsett oliven og valnøtter.
  5. Sett i ovnen på hevefunksjon med svak varme og la stå 1,5-2 timer til dobbel størrelse.
  6. Forvarm ovnen til 235 grader. Stekes 25 minutter eller mer.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 dl surdeig
1 dl sammalt rug
5,5 dl hvetemel
2,5 dl vann (rundt 20 grader)
1 ts salt
Timian
Svarte oliven
Valnøtter
Semulegryn