index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Theas gulrotkake med sjokolade, nøtter og bringebærkrem

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Dette er Theas første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Thea går for en gulrotkake med sjokolade, nøtter og bringebærkrem. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Miks sukker og egg til eggedosis.
  2. Miks deretter inn resten av ingrediensene og vend inn gulrøttene til slutt.
  3. Stekes I varmluftsovn på 180 grader til det ikke lenger henger igjen røre på stekepinne, mellom 40 min. til 1 time.

 

Sitronfyll:

  1. Bland ingrediensene til bringebærkremen og legg jevnt på nederste lag.
  2. Riv skallet av sitronen og bland sammen med resten av ingrediensene til sitronfyllet. Legg jevnt på øverste lag.

 

Glasur:

  1. Glasuren mikses og smøres rundt hele kaken etter kaken er avkjølt. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
700 g sukker
3,5 dl egg
5 dl solsikkeolje
625 g hvetemel
3 finrevne epler
250 g hakket sjokolade
250 g hakkede nøtter
1 ss natron
1 ss bakepulver
1/2 ss salt
2/3 ss kanel
2/3 ss vaniljesukker
1/2 ss nellik
1/4 ss revet muskat
800 g finrevet gulrot

Bringebærkrem:
100 g smør
100 g margarin
600 g melis
50 g bringebær

Sitronfyll:
Sitronskall fra 1 sitron
100 g smør
100 g margarin
600 g melis

Glasur:
500 g kremost
0,5 dl vaniljesukker
200 g smør
600 g melis