index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Theas eplepai med amaretto og pekannøtter

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Thea Caroline Marthinsens eplepai med amaretto og pekannøtter fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

Deigen:

  1. Rør smør, melis og salt.
  2. Kna inn mel.
  3. Ha i vaniljefrø, sitronskall og eggeplommer.
  4. Når det ser ut som grove brødsmuler har du i kald melk, kna sammen.
  5. Avkjøl 1 time i kjøleskap.

Fyllet:

  1. Kok eplebiter i ønsket mengde Amaretto.
  2. Kjevle ut deigen og legg i en paiform, 22cm.
  3. Legg i eplebitene, smør, vaniljefrø, sukker, pekannøtter og kanel.
  4. Legg lokk over og stek på 180 grader i 40 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Deigen:
250 g smør
200 g melis
1 klype salt
500 g mel
1 vaniljestang
Revet skall fra 1 sitron
4 eggeplommer
2-4 ss kald melk

Fyllet:
15 gule epler
Amaretto
2 vaniljestenger
50 g smør
Brunt sukker
Pekanøtter
Kanel

Ta denne oppskriften med deg

+47