index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Tanjas sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokolade
2 - 4 timer

Dette er Tanjas signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sjokoladebunn

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Smelt kokesjokolade og smør for så å avkjøle dette litt.
  4. Ha i smeltet sjokolade og smør og vend forsiktig inn. 
  5. Til slutt siktes hvetemel, bakepulver og vaniljesukker inn. Vend dette forsiktig inn.
  6. Stekes i ca. 30-40 min.

Bringebærmousse

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 min.
  2. Dersom du bruker bær for å lage juice må dette lages først. Her moses bringebærene og siler ut saften/juicen til bruk.
  3. Tilsett gelatinplatene i jusen og kok opp, og avkjøl.
  4. Pisk fløten til krem.
  5. Pisk marengs.
  6. Bland sammen pisket krem og marengs.
  7. Til slutt tilsettes juice med gelatin og settes kaldt.

Sjokoladeglasur

  1. Dynk kaken med lettmelk før glasur legges mellom lagene på kaken.
  2. Kok opp smør, vann og sukker i en gryte. Trekk gryten av varmen of tilsett hakket sjokolade. La stå i 3 min før du rører alt godt sammen.
  3. Kjør blandingen med stavmikser og sett kaldt i 2-3 timer.
  4. Rør gjerne i kremen hver halve time.

Montering

  1. Legg lagvis bunn og bringebærmousse.
  2. Legg så på sjokoladeglasur.
  3. Pynt med bær.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjokoladebunn:
4 egg
175 g sukker
100 g mørk sjokolade (førtifire prosent)
135 g Melange
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts Vaniljesukker

Bringebærmousse:
1,5 dl bringebærjuice-/saft (tinte)
3,5 plater gelatin
3 eggehviter
150 g sukker
3 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
150 g smør
150 g vann
2 ss sukker
200 g mørk Dronningsjokolade
100 g kokesjokolade (sytti prosent kakaoinnhold)

Pynt:
2 kurver bringebær
1 kurv blåbær
1 kurv rips