index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Tanjas mammaknekkebrød & naanbrød med safran og hvitløk

Kjøtt
30 - 60 min

Nanbrød:

Trinn 1:

  • Blades først la stå i ca 5 min.
  • Tilsett så trinn 2 og elt i 10 min.
  • Sett deigen så til heving i ca 30 min.
  • Smelt smør og tilsett hvitløk til pensling – la dete avkjøle litt før pensling.
  • Kjevl ut nanbrød ca 50 gr per nanbrød, pensl me smør og hvitløk
  • Stekes på pizzastein i ca 5 min
  • Avkjøl på rist

Trinn 3:

  • Smør (smeltet) + Hvitløk (presset i hvitløkspresse) til pensling
  • Sett stekeovn på 250 grader med pizzastein i

Knekkebrød:

  • Blad godt sammen og fordel på 2 stekebrett
  • Stekes på varmluft 175 grader i ca 10 min. Ta så brettene ut og del i ruter m/pizzarulle. Settes inn igjen men stekes vider på 160 grader (varmluft) i ca 50 min.
  • Avkjøles på rist

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nanbrød:
Trinn 1:
1 pakke tørrgjær
4 ss lunket melk
2 ss sukker
3 klyper safranpulver

Trinn 2:
500 gr hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Salt
1,5 dl Melk (h-melk)
2 dl Gresk Yogurt
1 egg
2 ss smeltet smør

Trinn 3:
Smeltet smør
Hvitløk

Knekkebrød:
3 1/2 dl Grov Sammalt rug
3 1/2 dl Havregryn lettkokte (små)
1 dl Havremel
2 dl solsikkefrø
1 1/2 dl Sesamfrø
1/2 dl linfrø
3 dl vann kokes opp med 1 grønnsaksbuljong
4 dl kald vann
Timian 1,5 store håndfuller
Havsalt til dryss før steking