index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Tanjas jordbær- og limekjeks / Sjokoladesandwich med pistasjkrem / Kokoskjeks

1 - 2 timer

Dette er Tanjas signaturkjeks fra femte episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sandwichkjeks

  • Sett ovnen på 180 grader. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Visp sammen egg, sukker og vaniljeekstakt og visp i ca. 15 min. Ved forsiktig inn hvetemel, bakepulver og pistasjnøtter
  • La røren stå 10 min.
  • Settes på brett med t-skje og stekes i ca. 10–15 min
  • La kjeksen hvile i ca 30 min før fyll legges på.

Vaniljekrem

  • Kok opp sukker, melk og vaniljestang. 
  • Visp sammen maizena og eggeplommer. Tilsett så den varme melken i eggeblandingen.
  • Hell dette over i gryten igjen for så å koke opp til den tykner til rett konsistens.

Pistasjkrem

  • Bland sammen pistasjepasta med sitronolje etter smak og legg i mellom to kjeks.

 

Jordbær -og limekjeks

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Bland sammen melis og smør i en maskin med kniver/røreblader. 
  • Tilsett egg og deretter hvetemel og mandelmel. Til slutt tilsettes revet lime. 
  • Settes kaldt i ca. 30 min. 
  • Kjevles ut i hjerteform. (Legg to oppå hverandre, i det øverste skal det stikkes ut et ekstra lite hjerte for å fylle i syltetøy.) 
  • Stekes i ca. 15-20 min.

Syltetøyfyll

  • Kok opp jordbær, limesaft og sukker.
  • Sil av og avkjøl.

 

Kokoskjeks med mønster

  • Sett ovnen på 180 grader. Bland samme melis og smør i en maskin med kniver/røreblader. 
  • Tilsett egg og deretter hvetemel og kokosmel. Settes kaldt i ca. 30 min. 
  • Kjevles ut i hjerteform, og strek opp mønster i hjertet. stekes i ca. 15-20 min.
  • Varm sjokolade i vannbad, sprøyt striper med sjokolade på hjertene og dryss på kokos.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Sandwichkjeks:
200 g mørk kokesjokolade (førtifire prosent)
40 g smør
2 egg
150 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
35 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Ca 100 g pistasjnøtter (grovhakket)

Vaniljekrem:
1 vaniljestang
0,5 l helmelk
100 g sukker
4 egg
40 g maizena

Pistasjkrem:
Pistasjkrem/pasta ca 2 glass
Sitronolje

Jordbær og limekjeks:
120 g melis
250 g smør (Tine Meierismør)
1 -2 egg
140 g mandelmel
260 g hvetemel
Raspet limeskall av 3 lime

Syltetøyfyll:
400-500 g jordbær
Saften av 1 - 2 lime
Ca 4 ss sukker

Kokoskjeks med mønster:
120 g melis
250 g smør
1 - 2 egg
140 g kokosmel (kjøpes på helsekost – Sunkost)
260 g hvetemel
Sjokolade og kokos til pynt