index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Syndens Hule

Frukt og bær
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Syndens Hule som Anne lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Bunner:

  • Ha mandler, halvdelen av melisen, bakepulveret i foodprosessor og kjør dette sammen.
  • Stivpisk eggehviten med resten av melisen og Creme de tartar, ha mandelblandingen i eggehviten med slikkepott.
  • Fordel røren i to runde kakeformer á 24 cm som er smurt med formfett og har bakepapir i bunn.
  • Stekes på 160 grader i ca. 30 min.
  • Settes til rask avkjøling.

Gul krem:

  • Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte. Gis et godt oppkok.
  • Settes til avkjøling i kjøleskap.

Firkløverkrem:

  • Kok opp sukker og fløte. Ta av varmen og tilsett sjokolade og smør.
  • Sett til avkjøling.
  • Firkløverkrem has på bunnene, så i fryser til den blir stiv.
  • Deretter den gule kremen, settes i fryser til den blir stiv.
  • Legg bunnene oppå hverandre på et fat.

Pynt:

  • Pisk kremen. Ha i sprøytepose og sprøyt kremen oppå kaken og rundt.
  • Pyntes deretter med friske bær og siktet melis.

 

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Bunner:
4eggehviter
160g melis
160g mandler
1klype Crème de tartar
½ts bakepulver

Gul krem:
4eggeplommer
1dl fløte
100g sukker
1ts vanilje ekstrakt
150g meierismør

Firkløverkrem:
½kopp sukker
½kopp fløte
100g firkløversjokolade
50g meierismør

Pynt:
1liter fløte
1ss vaniljekrempulver
Friske bær
2dl melis