index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Stens surdeigsbrød med honning, timian og valnøtter

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Sten Ånneruds surdeigsbrød med honning, timian og valnøtter fra program tre av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Sett ovnen på høyeste temperatur. Bland alt sammen i kjøkkenmaskin med eltekrok. Regulér konsistens med mel og vann. Hev deigen til dobbel størrelse.
  2. Form deigen til et brød. Etterhev.
  3. Skjær snitt i deigen med en skarp kniv. Dryss litt mel over.
  4. Sett inn brødet, og skru ned varmen til 220 grader. Stek brødet i 40-50 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

50 g surdeig
Ca. 150-200 g hvetemel
Ca. 50 g sammalt hvete, fint
50 g valnøtter, røstede
1 ts salt
1-2 ts tørket timian
Ca. 2 ss honning
Ca. 1-2 dl vann (kaldt for langtidsheving, lunkent for raskere heving)