index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Stens Pubkake - peanøttsjokoladekake med ølmousse og potetgull

Sjokolade
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Sten Ånneruds Pubkake - peanøttsjokoladekake med ølmousse og potetgull fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Smelt smør og peanøttsmør sammen.
  3. Rør inn sjokolade og la det smelte.
  4. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  5. Bland inn avkjølt sjokoladeblanding.
  6. Sikt i mel og bakepulver og bland sammen røren.
  7. Ha røren i en form (26 cm) og stek kaken i ca. 15 minutter. Den skal være litt rå i midten.
  8. Avkjøl kaken i kjøleskap eller fryser.

Potetgull:

  1. Vask potetene og skjær dem i løvtynne skiver. La dem ligge i eddikvann 1-2 timer. Skift vannet et par ganger.
  2. Tørk potetene godt.
  3. Friter dem i olje til de er gylne og sprø. Dryss over salt.

Ølmousse:

  1. Smelt sjokolade og øl sammen.
  2. Sett bollen i en større bolle med isvann og pisk til en mousse-konsistens.
  3. Ha moussen på den avkjølte kaken.
  4. Pynt med potetgull og skavet sjokolade. 

 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
4 egg
200 g sukker
200 g sjokolade 70 %
100 g smør
100 g økologisk peanøttsmør
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

Potetgull:
4-6 mandelpoteter
Vann
Eddik
Frityrolje
Salt

Ølmousse:
400 g sjokolade 40%
2 dl IPA øl