index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Stens eplepai med krydret brunost og calvadossirup

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Sten Ånneruds eplepai med krydret brunost og calvadossirup fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

Paideig:

  1. Røst sammalt mel og 50 g av hvetemelet i en stekepanne på middels varme til det har fått en fin farge.
  2. Avkjøl.
  3. Bland mel og salt. Smuldre inn smør og margarin.
  4. Ha i sitronsaft og nok isvann til å binde sammen alt til en deig. Ikke jobb for mye med deigen.
  5. Del deigen i to, og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime.
  6. Kjevle ut og legg den ene delen i en paiform.

Fyll:

  1. Smelt smør og brunt sukker.
  2. Ha i litt vann, calvados og krydder.
  3. Ta kjelen av varmen og ha i revet brunost. La det smelte til en jevn sirup.
  4. Skjær eplene i tynne skiver på mandolin. Fordel i paibunnen.
  5. Ha over avkjølt sirup før lokket legges på som gitter.
  6. Stekes på 200 grader i ca. 45 minutter.
  7. Dekk eventuelt kanten med aluminiumsfolie dersom den blir for mørk før paien er ferdigstekt. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paideig:
50 g fint sammalt hvete
200 g hvetemel
1 klype salt
60 g smør
65 g margarin
1 ts sitronsaft
Isvann til å binde

Fyll:
1-2 ss smør
3-4 ss brunt sukker
Litt vann
0,5 dl calvados
Litt kanel, kardemomme og nellik
100-150 g ekte geitost
Ca. 1 kg syrlige epler

Ta denne oppskriften med deg

+47