index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Spelt-fletteloff med valmuefrø

Kjøtt
Italiensk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Spelt-fletteloff med valmuefrø, som Iren Sandholt lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Hell fingervarm melk over smuldret gjær.
  2. Tilsett salt, bakepulver, egg, Luftigere Bakst og mesteparten av melet. Ikke ha i alt melet med en gang men hold igjen litt for å kunne justere deigen.
  3. Elt godt til en smidig deig som slipper kanten på bakebollen.
  4. Dekk bollen med plast og sett til heving til dobbelt størrelse.
  5. Ta ut deigen på bakebordet og elt den jevn.
  6. Del den i tre deler og trill hver del til en lang pølse.
  7. Flett de sammen til en flette, og legg den på bakepapirkledd stekeplate.
  8. Dekkes med plast og heves til dobbelt størrelse.
  9. Pensles med vann og drysses med valmuefrø.
  10. Steikes ved 210 grader i ca. 20 min. Nederste rille i ovnen.
  11. Avkjøles på rist.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
Ca. 500 g siktet spelt
25 g gjær
3/4 ss Luftigere Bakst
2 1/2 ts salt
1 ts bakepulver
3 dl helmelk
1 egg
Valmuefrø til dekor
Vann til pensling