index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Souheilas sjakkmattkake

Frukt og bær
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Souheilas sjakkmattkake, som Souheila Eddamnat lagde i åttende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Pisk egg, vaniljefrøene fra vaniljestengene og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i det tørre og rør det vekselsvis med smeltet smør, olje og melk.
  3. Del røren i to. Ha 1 ts rosa pastafarge i den ene røren, la den andre forbli naturell.
  4. Pisk eggehvitene stive med 1 ss sukker og vend det forsiktig inn i røren.
  5. Hell i to smurte former med bakepapir (22cm).
  6. Stekes på 180 grader i ca. 50-60 min.
  7. Avkjøl bunnene på rist.
  8. Del hver bunn i to sånn at det blir fire bunner totalt.
  9. Skjær hver bunn i tre sirkler, slik at det tilsammen blir 12 sirkler.
  10. Legg sirklene tilbake slik at det igjen blir fire kakebunner.
  11. Legg sirklene tilbake i annenhver farge. For eksempel: I nederste bunn er ytterste ring rosa, midterste hvit og innerst rosa. I neste bunn er ytterste ring hvit, midterste rosa og innerste hvit.

Fyll:

  1. Smelt sjokolade og avkjøl, pisk nå alle ingrediensene sammen til en fin krem, ikke pisk for mye, da skiller den seg.

Montering:

  1. Pass på å stable kaka sånn at  det blir hvit og rosa farge annenhver gang oppover også.
  2. Ha et tynt lag med krem mellom bunnene for å gjøre kaken mer saftig.
  3. Trekk kaken med resten av kremen og pynt med bringebær.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
2* 2 dl melk
2* 1,5 dl nøytral olje
2* 3 egg
2* 1 eggehvite
2* 200 g smør
2* 2 vaniljestang
2* 3 ts bakepulver
2* 3 dl sukker
2* 5 1/2 dl hvetemel
Ca. 1 ts rosa pastafarge

Fyll:
2* 100g hvit sjokolade
2* 375g mascarpone
2* 1 1/2 vaniljestang
2* litt melis
2* knivspiss rosa pastafarge
250 g bringebær

Pynt:
375 g bringebær