index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Souheilas marokkanske brød

Kjøtt
Marokkansk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Souheilas marokkanske brød, som Souheila Eddamnat lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Løs opp gjær i lunka vann.
  2. Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett gjærblandingen og oljen. Elt deigen godt til en fin og smidig deig.
  3. Dekk bollen med plastfolie og la heve til dobbel størrelse.
  4. Hvelv deigen på benken og del i to emner, form emnene til to baller og la hvile i 5 minutter.
  5. Kjevle deretter hver ball, til ca. 1-2 cm tykkelse. Prøv å få en så rund form som mulig. Kjevl deigen på et godt melet klede for å unngå at deigen setter seg fast.
  6. La brødene heve i ca. 30 min.
  7. Brødene skal stekes på takke. 10 minutter før brødene skal stekes settes takken på nesten maks styrke.
  8. Ha klart et rundt, flatt brett med mel. Plasser brettet foran brødet som er ferdig hevet og ta tak i kledet som brødet ligger på og hvelv brødet over på brettet. Tipp brettet og la brødet skli forsiktig over på takken.
  9. Brødet skal steke i ca. 7 min. på hver side.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig til to brød:
8 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete finmalt
25 g fersk gjær
Ca. 6 dl vann
1 ts salt
1/2 ts sukker
Ca. 2 ss nøytral olje
1/2 dl semulegryn (fin)
Litt fersk rosmarin