index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Souhailas sommerfuglkake

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Souhailas sommerfuglkake, som Souhaila Eddamnat lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis.
  2. Det tørre siktes i og røres vekselsvis med melk, smør og olje.
  3. Stek i 24 cm springform på 180 grader i ca. 40-50 min.

Melkesjokoladekrem:

  1. Pisk mascarpone lett med smeltet og avkjølt melkesjokolade.

Montering:

  1. Del kaken i tre og fyll med sjokoladekrem.
  2. Del kaken midt på og snu delene slik at de danner sommerfuglvinger.
  3. Kjevle ut fondantene, og stikk ut sommerfuglmønster. Lag sommerfuglkroppen av gul og rosa fondant.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
6 stk egg
6 dl sukker
2 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
5 ss bakekakao
400 g smør
1 dl nøytral olje
2 dl melk
Ca. 10 dl hvetemel

Melkesjokoladekrem:
550 g mascarponeost
400 g melkesjokolade

Dekor:
1 pk babyblå fondant
1 pk grønn fondant
1 pk gul fondant
1 pk rosa fondant