index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sjokoladeostekake

Sjokolade
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Sjokoladeostekake, som Anne Kat Håskjold lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Ostemassen:

  • Finhakk sjokoladen og smelt den sammen med smør i vannbad.
  • Bløtlegg gelatin i vann ca. 5 min.
  • Smelt gelatinen i varm kaffe og bland inn kaffelikør.
  • Rør inn eggeplommer, ostemassen og kaffeblandingen i sjokoladeblandingen.
  • Pisk eggehviter og sukker til marengs.
  • Rør forsiktig marengsen inn i sjokoladeblandingen.
  • Ha plastfolie mellom platen og ringen på en 20 cm springform.
  • Hell ostemassen i ringen og sett kjølig til den stivner.

Karamell:

  • Smelt sukkeret i en liten jernkjele, hell i fløten og la det koke til det blir en jevn og fin masse.
  • Knekk i sjokoladen og la den smelte.
  • Rør tilslutt inn smør.
  • La karamellen bli litt avkjølt før den helles på den noe stivnede ostemassen.
  • Strø over peanøttene.

Bunn:

  • Sett ovnen på 170 grader.
  • Kjør nøttene og melis i en hakker.
  • Pisk eggehviter og sukker til marengs, rør inn nøtteblandingen og fordel det utover i en 22 cm form.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Kjøl ned bunnen. Denne vil krype litt sammen, så den passer perfekt ned i den formen som står i kjøleskapet.

Montering:

  • Legg bunnen på toppen, og la den stå slik til like før servering.
  • Ved servering, ta ut kaken og legg en varm klut rundt kakeringen.
  • Løsne ringen forsiktig fra kaken, og snu hele kaken opp ned på et kakefat.
  • Ta forsiktig av plastfolien, og strø kakao på toppen av kaken.
  • Pynt med bringebær.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Ostemassen:
300 g sjokoladeperler 70%
100 g meierismør
1/2 dl kaffe
1/2 dl kaffelikør
3 egg
4 plater gelatin
Litt vann
100 g sukker
1 pk Philadelpia

Karamell:
100 g sukker
2 dl fløte
100 g hvit sjokolade
40 g meierismør
Ca. 70 g salte peanøtter

Bunn:
100 g salte peanøtter
60 g melis
3 eggehviter
50 g sukker

Dekor:
Kakao
Friske bringebær