index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sjokoladekake med spøkelser og digge saker

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på sjokoladekake med spøkelser og digge saker, som Camilla Johansen lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Røre:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Pisk smør og sukker til smørkrem.
  3. Tilsett ett og ett egg.
  4. Ha i resten av ingrediensene og miks godt.
  5. Hell røren i to 24 cm smurte former.
  6. Stekes på 175 grader i ca. 45 min.

Glasur:

  1. Smelt smør, ha i kokesjokoladen til den smelter sammen med smøret.
  2. Ha det over i en bolle, tilsett kaffe, melis, vaniljesukker.
  3. Miks godt i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett egget til slutt, og miks til karamellkonsistens.

Spøkelsemarengser:

  1. Visp eggehviter og sukker på lav hastighet. Øk hastigheten når det begynner å skumme.
  2. Tilsett vineddik og melis når konsistensen har blitt til stiv marengs. Visp litt til.
  3. Ta en sprøytepose i plast uten tut, og sprøyt ut høye spøkelseslignende topper på bakepapir. Sett i ovnen på 100 grader i 1 time.

Karamellisert popkorn:

  1. Varm smør i pannen, slå over popkornet.
  2. Legg på lokk og la det poppe seg ferdig.
  3. Fjern alle upoppete frø.
  4. Ha sukker i en panne, la det smelte.
  5. Rør inn smøret i sukkeret, la det koke i 1 minutt.
  6. Slå karamellen i popkornskålen og bland godt. Prøv å få karamell på alle popcornene.
  7. Hell massen over på bakepapir og fordel det utover til avkjøling.
  8. Strø over litt salt.

Montering:

  1. Sett den ene bunnen på et fat og legg et lag med glasuren på før den andre bunnen legges på.
  2. Hell over sjokoladeglasuren, fordel det over kaken.
  3. Sett på spøkelsesmarengsene, og pynt godt med jordbær og karamellisert popkorn.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Røre:
225 g romtemperert meierismør
400 g sukker
4 egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 plate 70% kokesjokolade
3,5 dl kefir

Glasur:
200 g smeltet meierismør
1 plate Dronningsjokolade
2 ss kaffe
400 g melis
3 ts vaniljesukker
1 egg

Spøkelsemarengser:
2 eggehviter
20 g melis
200 g finkornet sukker
1 ts vineddik

Karamellisert popkorn:
100 g popkorn
1 ss smør
Salt
1 dl sukker
45 g smør