index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sjokolade sjørøverskip

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på sjokolade sjørøverskip, som Iren Sandholt lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Smelt smøret og ha det i eggedosisen.
  3. Bland sammen alt det tørre og sikt det i vekselvis med kulturmelken.
  4. Hell røren i smurt langpanne.
  5. Stekes midt i ovnen ca. 45 min på 180 grader.
  6. Avkjøles på rist.

Sjokoladekrem:

  1. Smelt sjokoladen og avkjøl litt.
  2. Rør smør og melis hvitt.
  3. Ha i fløte dråpevis.
  4. Rør inn den avkjølte sjokoladen, vaniljesukker og siktet kakao.
  5. Pisk eggehvitene stive, ha i melis litt om gangen og pisk til myk marengs.
  6. Bland marengsen inn i sjokoladekremen.

Montering:

  1. Del kakebunnen i tre like store deler på tvers.
  2. Skjær bort hjørnene i ene enden på alle tre bitene. Dette er foran på båten.
  3. Legg en del på et fat.
  4. Smør et lag krem på og legg den neste delen oppå.
  5. Smør et lag med krem på.
  6. Den siste delen skjæres det bort midt delen, slik at skipet blir høyere foran og bak.
  7. Skjær skipet litt på skrå inn nederst bak.
  8. Dekk skipet med sjokoladekrem.
  9. Lag en kant med krem rundt skipets øvre kanter.
  10. Smelt sjokolade og sprøyt ut rekkverk som settes rundt bak og foran når det er stivnet.
  11. Del hvite ark til seil og brenn de litt forsiktig langs kanten så de ser slitte ut.
  12. Tre de på grillpinnene og sett de som seil på skipet.
  13. Tegn sjørøverflagg på svart papir med en hvit tusj og fest øverst på den ene pinnen.
  14. Sett seigmenn som er tredd en tannpirker i som mannskap. Pynt med nonstop langs skipssiden.
  15. Pisk krem med blå konditorfarge og sprøyt ut rundt skipet. Legg i gelefisker og gelekrokodiller.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
300 g smør
500 g sukker
5 egg
7 dl kulturmelk
500 g hvetemel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
75 g kakao
4 ss vaniljesukker

Sjokoladekrem:
150 g sjokolade (ca.50%)
175 g mykt smør
3 dl melis
1/2 dl kaffefløte
2 ss kakao
3 eggehviter
1,5 dl melis
2 ts vaniljesukker

Dekor:
Sølvkuler til kanonkuler
Papirark som brennes lett i kantene til seil
Svart papir til sjørøverflagg
Grillspidd av tre til mast
Seigmenn til mannskap
Tannpirkere til å feste seigmennene
Nonstop
Pals overtrekksjokolade
Kremfløte
Blå konditorfarge
Gelefisker
Gelekrokodiller