index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Shivas trifle med bær

1 - 2 timer

Dette er Shivas signaturkake fra fjerde episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kakebunn

  1. Varm opp ovnen til 180 grader. Smør en 18-20 cm form med smør og dekk bunnen med bakepapir. 
  2. Pisk eggene godt med sukker og vanilje. Sikt mel og bakepulver og tilsett forsiktig til eggeblandingen. 
  3. Hel blandingen i formen og stek i ovnen i ca. 25 - 30 min.

Gelé

Bland gelépulver med varmt vann og legg den i fryseren. Du må røre i den ca. hvert 5. minutt. 

Syltetøy

  1. Kok bærene med vann, sukker og limejuice i en kjele i ca 5 – 8 min. 
  2. Legg dem til avkjøling, og kjør dem i en foodprosessor. 

Creme patissiere

  1. Ha egg, sukker, maisenna og mel i en kjele og bland sammen. Legg det på svak varme og pisk mens du tilsetter melk. 
  2. Rør hele tiden og til kremen er tykk. Legg den i fryser til avkjøling. 
  3. Bruk en stavmikser for å gjøre kremen jevn, og etterpå tilsett pisket krem og bland godt.

Montering og pynt

  1. Hell først gelen (geleen må ikke være for stiv )med litt bær på bunnen av formen og la den i kjøleskapet til den er stiv.
  2. Skjær kakebunnen i to eller tre lag og skjær den i størrelse av din serveringsform. Legg et lag med kake og ha litt av syltetøy over kakebunn.
  3. Legg et lag med  jordbær, bringebær og blåbær og litt pisket kremfløte på toppen.
  4. Legg et lag med kake på toppen av kremen. Hel litt av syltetøy over kakebunnen og et lag med bær.
  5. Legg et lag med creme Patissiere. Legg et lag med jordbær og avslutt med pisket krem på toppen.
  6. Legg en liten hjerteform på midten og fyll med litt syltetøy eller jordbær for å få et hjerte. Du kan pynte med litt pisket krem også.
  7. Sett i kjøleskapet i ca. 10 min. 
  8. Tips : Bruk sprøytepose for å fordele pisketkrem og creme patissiere for å få en jevn fordeling. 

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
4 egg
125 g sukker
125 g mel
1 ts bakepulver
1 vaniljestang

Gelé:
3 Gelatinplater
Ca. 1 kurv jordbær
3 dl varmt vann
1 dl kaldt vann

Syltetøy:
100 g jordbær
100 g bringebær
100 g blåbær
2 elle 3 ss sukker
1 ts limejuice
1/2 dl vann

Creme patissiere:
3 eggeplommer
1 ss mel
3 ss sukker
1 ss maisenna
3 dl melk
3 ss pisket kremfløte
1 vaniljestang

Montering og pynt:
1 kurv jordbær (store)
3 dl kremfløte (for pisket kremfløte)
300 g bringebær
200 g blåbær