index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Shivas sjokolademoussepai og nektarinpai

1 - 2 timer

Dette er Shivas signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Bunn

  • Varm opp ovnen  til 210 grader. 
  • Bland sukker, mel og smør i en kjøkkenmaskin. Etterpå tilsett eggene og bland godt. 
  • Ta 2/3 del av deigen ut og bland den resterende 1/3 del med kakaopulver. Hell deretter deigen på et bord og elte deigen hver for seg og til den er glatt. Bruk gjerne litt mer mel hvis det er nødvendig. 
  • Pensle alle formene med litt olje. Kjevle deigen og dekk formene med deigen, 3 med kakaopulver og 6 uten kakaopulver. Legg dem i kjøleskapet i ca. 15 min. Bruk en gaffel for å lage noen hull i deigen. 
  • Stek dem i ovnen i ca. 10 – 15 minutter.

Creme patisserie

  • Bland eggene, sukker og mel i en kjele og legg den på svak varme og rør inn melk. 
  • Tilsett vaniljefrøene og rør til den er tykk nok. Tilsett smør til slutt og fjern fra varmen. 
  • Legg den i kjøleskap og tilsett pisket krem etter at den er kald. Del den i to og tilsett passonsfrukt til den ene kremen. 
  • Fjern skallene på nektarinene med en skarp kniv slik at du kan lage roser av dem til pynt. 
  • Skjær dem i to og kok dem litt med vann og sukker i ca. 10 min på svak varme. Avkjøl dem etterpå og skjær dem i tynne skiver. 
  • Fyll de 6 lyse paibunnene med creme patisserie (3 med pasjonsfrukt inni kremen og tre uten) og pynt halvparten (uten pasjonsfrukt) med nektarinkompott.
  • Varm opp sjokolade over et vannbad og hell den i en sprøytepose og lag tynne striper med sjokolade over hele paien. 
  • Pynt med en rose som er laget av nektarinskall. Resten pyntes med frukt og bær.

Glasur

  • Varm opp aprikosmarmaladen med litt vann. Sil den til du får en glatt røre. 
  • Pensle fruktene med den til de blir bleke.

Sjokolademousse

  • Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade og fløte over svak varme. Fjern kjelen fra varmen og tilsett eggene og pisk sammen. 
  • Hell røren i en plastikk-/glassbolle og legg den i fryser til den er kald. 
  • Tilsett pisket krem med en metallskje og rør til den blir jevn. 
  • Skjær Jordbærene i tynne skiver og legg inn i bunnene. 
  • Fyll paibunnene med sjokolademousse med en sprøytepose.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
10 dl hvetemel
6 ss sukker
280 g usaltet smør
2 egg
8 ss hmelk
2 ss kakaopulver for sjokolademussedeigen

Creme patisserie:
2 egg
4 ss sukker
4 dl helmelk
1 vaniljestang
2 ss smør
4 ss pisket kremfløte

Glasur:
3 ss aprikosmarmelade
Litt vann

Nektarinkompott:
1 kurv nektarin
3 ss suker
1 dl vann

Pynt:
Bjørnebær
Bringebær
Jordbær
Blåbær
Stjernefrukt
Pasjonsfrukt
Kiwi
Ristede hakkede hasselnøtter

Sjokolademousse:
40 g usaltet smør
200 g mørk sjokolade 44%
1 1/4 dl kremfløte
3 eggplommer
5 ss pisket kremfløte.
1 kurv jordbær