index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Shivas rubinkake med granateple

Kjøtt
1 - 2 timer

Bunn

  • Pisk eggene, med vaniljefrø, eddik  og sukker i medium hastighet ca 20 – 25 min. Sikt mel, salt og bakepulver gjerne tre ganger og tilsett forsiktig i eggedosis.
  • Legg bakepapir i bunnen av en 26 cm kakeform. Hel massen i formene og bak i 160 grader i ca 40 – 45 min.

Fyll

  • Pisk kremfløte med melis og rosevann.
  • Del granateplene i 4 deler og løs kjernene.
  • Stek mandelflakene i en stekepanne.

Montering

  • Kok opp 3 dl vann, ta kjelen av platen. Rist gelepakken godt og hell gelepulveret i vann og rør til alt er oppløst. Legg den i fryser til den har konsistens som yoghurt.
  • Del kaken i to og hel litt Cevitajuice på den nederste kakebunnen. Smør litt kremfløte og dekk over kremen med halvparten av granateplekjernene og litt stekte mandelflak. Litt til den andre kakebunnen og hell igjen litt Cevitajuice på kakebunnen.
  • Dekk hele kaken med pisketkrem.
  • Dekk rundkaken med stekte mandelflakene.
  • Først kna marsipanen litt og deretter begynn å kjevle. Bruk plastunderlag og plastkjevle for at massen ikke skal feste seg. Bruk maisenna hvis massen er klissete. Kjevle ut en og skjær en sirkel like stor som kaken 26 cm.
  • Legg marsipanen på toppen av kaken.
  • Fyll en sprøytepose med resten av kremfløten og lag små blomster rundt hele kanten på toppen. Hvis du har for mye krem så kan du lage en rad nederst også.
  • Bland resten av granateplekjernene i geleen og hell på toppen av kaken.
  • Legg kaken i fryser til geleen er stivnet

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Ingredienser:
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
2 ss potetmel
1/3 ts salt
1/3 klar eddik
1 1/2 ts bakepulver
Vaniljestang
4 x sure granatepler
1 dl Cevita granateplejuice med drue og bær
1 x bringebær gele
3 dl vann
200 g marsipan
400 g mandelflak
9 dl kremfløte
2 til 3 ss melis
1 til 2 ss rosevann

Ta denne oppskriften med deg

+47