index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Shivas persiske brød & knekkebrød med jalapeños

Kjøtt
30 - 60 min

Flate brød med pesto, oliven og soltørkede tomater:

  • Flatbrød med pesto, oliven og soltørkede tomater
  • Varm opp vann og bland den med melk. Må ikke være mer enn 37 g. Tilsett gjær og bland godt.
  • Tilsett olivenolje, salt, pesto og mel og bland godt i en kjøkkenmaskin.
  • Dekk over med en plastpose og la den heve seg ca 1 time et lunkent sted.
  • Etter at deigen hevde seg  så ruller vi den til en pølse. Tilsett mer mel hvis den er klissete.
  • Dele den med kniv i 6 stykker.  Bruk kjevle for åpne deigen. Pisk egg lett med litt vann og safran. Legg litt soltørkede tomater og hakkede oliven på deigen og pensle med egg og til slutt tilsett litt sesamfrø.
  • Legg bakepapir i en langpanne.
  • Varm opp ovnen til 250/260 grader og stek de til de får en lys brunfarge.

JJ (Jalapenes & Jarlsberg) knekkebrød med hjemmelaget humus:

  • Bland salt med litt vann. Bland resten av de ingrediensene sammen og tilsett vann og salt. Tilsett mer vann med behov. Vann skal bare brukestil å lime sammen ingrediensene.
  • Legg bakepapir på en langpanne og hell knekkebrøddeigen ut på bakepapiret. Kjevle den ut til den blir tynn.
  • Sett ovnen på 170 grader. Ta den ut etter ca 15 min og skjær den med pizzaskjærer. Sett den tilbake i ovnen. De er ferdig når de er gylne og lysebrune

Humus:

  • Miks alle ingrediensene til humus i en foodprosessor. Husk å tilsette olivenolje litt og litt og etter behov til blandingen ser ut som yoghurt.
  • Legg den i kjøleskap.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Flate brød med pesto, oliven og soltørkede tomater:
200 ml helmelk
1 fersk gjær eller i pose tørr gjær
1 ts luftigere bakst
Ca 100 ml vann
50 ml oliven olje
450 / 500 g Hvetemel
2 ss pesto
Hakkete grønn oliven
Hakkete soltørkede tomater
1 x egg
Sesamfrø til pynt
Litt safran

JJ (Jalapenes & Jarlsberg) knekkebrød med hjemmelaget humus:
40 g Kruskakli
40 g Linfrø
80 g Solsikkerkjerne
40 g Gresskarkjerne
80 g Sesamfrø
1 ts salt
100 g revet Jalsberg
40 g hakkete Jalapenos i glass
100 g fullkorn mel
Vann til å sette massen sammen

Humus:
1 boks med Eldorado kikerter (kokte)
1 eller 2 ss Tahin
1 fedd hvitløk
Litt bladpersille
Olivenolje ca 2 dl
Litt lime
Litt salt