index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Shivas bursdagskake

1 - 2 timer

Dette er Shivas signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sukkerbrød

  1. Pisk eggene og sukker i medium hastighet ca. 15–20 min. 
  2. Sikt mel og bakepulver gjerne tre ganger og tilsett forsiktig i eggedosis. Tilsett kakestrø.
  3. Legg bakepapir i bunnen av 2 x22 cm former. 
  4. Hell massen i formene og bak ved 160 grader i ca. 35-45 min.

Montering

  1. Pisk kremfløte med melis.
  2. Del hver kakebunn i to. Smør kremen på kakebunnen og dekk over kremen med et lag bringebær og revet sjokolade og gjenta til du har brukt alle kakebunnene.
  3. Husk å helle litt helmelk på hver kakebunn under montering. Dette gjør kaken fuktig.
  4. Lag smørkrem for å smøre på kaken før du dekker det med fondant. Pisk smør, melis, salt, vaniljesukker godt sammen og tilsett kremfløte til slutt. Smøret må være mykt men ikke smeltet.
  5. Smør hele kaken med smørkrem. Kremen må fordeles jevnt ut. 
  6. Kjevl fondanten på kjøkkenplate. Husk å bruke litt maisenna for å unngå at den limer seg til kjøkkenplaten.  Når den er tynn nok, dekk kaken med fondant. 
  7. Skjær de ekstra delene med saks eller pizzaskjærer.
  8. Lag en hest, et teppe og et gjerde med fondant for å pynte kaken.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fyll:
150 g hvit fondant
750 g grønn fondant
250 g brun fondant
100 g svart fondant
Rosa gelefarge
Gul gelefarge
Litt melis for å lage fondantfigur

Smørkrem:
300 g usaltet smør
750 g melis
Litt salt
3 ts vaniljesukker
5 ss kremfløte