Royal Sitronkake
Her har du oppskriften på Royal sitronkake, som Marit Hegle lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.
Kakebunn:
- Bland mel, maizena, bakepulver og salt i en bolle.
- Bland eggehviter, melk og vaniljepulver i en annen bolle.
- Bland sukker og sitronskall i en tredje bolle og miks dette med en K-spade i kjøkkenmaskinen for å få ut all god smak av sitronskallet.
- Ha smør i sukker og visp til det blir lyst og luftig.
- Tilsett mel og melkeblanding vekselsvis. Start og slutt med melet. Bland godt.
- Fordel røren i to runde kakeformer på 23 cm og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 min.
Lemoncurd:
- Visp eggeplommene sammen i en kasserolle.
- Tilsett sitronskall, lime, sukker og sitronsaft og visp det godt sammen.
- Kok opp på svak varme og la det småkoke i ca. 10 minutter. Rør innimellom.
- Trekk kasserollen av platen og tilsett én og én spiseskje med smør mens du rører godt mellom hver skje.
- Avkjøl godt, la den bli helt kjøleskapskald før du bruker den.
Sitronkrem:
- Bland kremost og sukker.
- Bland inn lemoncurd på lav hastighet.
- Pisk krem og bland forsiktig med osteblandingen. Sett kjølig.
Sitronsirup:
- Kok vann og sukker. Tilsett sitron. Avkjøl.
Sveitsisk marengs:
- Bland eggehviter og sukker i en glassbolle.
- Sett denne i en kjele med kokende vann. Ikke la noe vann komme i bollen.
- Ta frem håndmikseren og visp til sukkeret har smeltet og blandingen så smått begynner å tykne (10 minutter). Blandingen skal være ca. 65 grader.
- Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin og visp helt til blandingen har fått romtemperatur.
- Bland inn vanilje og visp litt mer. Blandingen skal være luftig.
- Vend marengsen over i en sprøytepose med en stor tipp. Sprøyt på kaken i rosemønster.
Montering:
- Del hver kakebunn i to.
- Ta en av bunnene og drypp over litt sitronsirup.
- Bre over sitronkrem. Legg på en ny bunn og gjenta prosedyren. Gjør dette med alle bunnene.
- Den øverste bunnen behøver ikke dryppes med sirup. Bre et tynt lag sitronkrem utenpå hele kaken.
- Marengs sprøytes på i et fint mønster.
- Avslutt med en brenner for å forsiktig brune marengsen.
Ingredienser
Beregnet for 6 voksne og 0 barn.
Kakebunn:
340 g mel
33 g maizena
1,5 ts bakepulver
3/4 ts salt
6 eggehviter
450 g h-melk
1,5 ts vaniljepulver av ekte Bourbonvanilje
510 g finkornet sukker
3 ts sitronskall av økologiske sitroner
170 g romtemperert usaltet smør
Lemoncurd:
6 eggeplommer
2 ts limejuice
200 g finkornet sukker
Finrevet skall fra 1,5 sitron, helst økologisk
1,5 dl sitronsaft
6 ss kaldt smør
Sitronkrem:
2/3 porsjon lemon curd
230 g kremost
55 g sukker
1 pk kremfløte
Sitronsirup:
115 g sukker,
177 ml vann
2 ts sitronjuice
Sveitsisk marengs:
4 store eggehviter
200 g finkornet sukker
1 ts vaniljepulver
¨