index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Royal Sitronkake

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Royal sitronkake, som Marit Hegle lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Bland mel, maizena, bakepulver og salt i en bolle.
  2. Bland eggehviter, melk og vaniljepulver i en annen bolle.
  3. Bland sukker og sitronskall i en tredje bolle og miks dette med en K-spade i kjøkkenmaskinen for å få ut all god smak av sitronskallet.
  4. Ha smør i sukker og visp til det blir lyst og luftig.
  5. Tilsett mel og melkeblanding vekselsvis. Start og slutt med melet. Bland godt.
  6. Fordel røren i to runde kakeformer på 23 cm og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 min.

Lemoncurd:

  1. Visp eggeplommene sammen i en kasserolle.
  2. Tilsett sitronskall, lime, sukker og sitronsaft og visp det godt sammen.
  3. Kok opp på svak varme og la det småkoke i ca. 10 minutter. Rør innimellom.
  4. Trekk kasserollen av platen og tilsett én og én spiseskje med smør mens du rører godt mellom hver skje.
  5. Avkjøl godt, la den bli helt kjøleskapskald før du bruker den.

Sitronkrem:

  1. Bland kremost og sukker.
  2. Bland inn lemoncurd på lav hastighet.
  3. Pisk krem og bland forsiktig med osteblandingen. Sett kjølig.

Sitronsirup:

  1. Kok vann og sukker. Tilsett sitron. Avkjøl.

Sveitsisk marengs:

  1. Bland eggehviter og sukker i en glassbolle.
  2. Sett denne i en kjele med kokende vann. Ikke la noe vann komme i bollen.
  3. Ta frem håndmikseren og visp til sukkeret har smeltet og blandingen så smått begynner å tykne (10 minutter). Blandingen skal være ca. 65 grader.
  4. Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin og visp helt til blandingen har fått romtemperatur.
  5. Bland inn vanilje og visp litt mer. Blandingen skal være luftig.
  6. Vend marengsen over i en sprøytepose med en stor tipp. Sprøyt på kaken i rosemønster. 

Montering: 

  1. Del hver kakebunn i to.
  2. Ta en av bunnene og drypp over litt sitronsirup.
  3. Bre over sitronkrem. Legg på en ny bunn og gjenta prosedyren. Gjør dette med alle bunnene.
  4. Den øverste bunnen behøver ikke dryppes med sirup. Bre et tynt lag sitronkrem utenpå hele kaken.
  5. Marengs sprøytes på i et fint mønster.
  6. Avslutt med en brenner for å forsiktig brune marengsen. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
340 g mel
33 g maizena
1,5 ts bakepulver
3/4 ts salt
6 eggehviter
450 g h-melk
1,5 ts vaniljepulver av ekte Bourbonvanilje
510 g finkornet sukker
3 ts sitronskall av økologiske sitroner
170 g romtemperert usaltet smør

Lemoncurd:
6 eggeplommer
2 ts limejuice
200 g finkornet sukker
Finrevet skall fra 1,5 sitron, helst økologisk
1,5 dl sitronsaft
6 ss kaldt smør

Sitronkrem:
2/3 porsjon lemon curd
230 g kremost
55 g sukker
1 pk kremfløte

Sitronsirup:
115 g sukker,
177 ml vann
2 ts sitronjuice

Sveitsisk marengs:
4 store eggehviter
200 g finkornet sukker
1 ts vaniljepulver
¨

Ta denne oppskriften med deg

+47