index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Roberts Skrik-kake

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Roberts Skrik-kake, som Robert Ingebrigtsen lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Pisk smør og sukker luftig.
  2. Pisk i eggene, ett av gangen.
  3. Hakk og rist nøtter, kjøres i blender.
  4. Bland så alt det tørre i en bolle.
  5. Sikt i melblandingen i tre omganger, med kulturmelk mellom hver gang.
  6. Rør inn til ei glatt røre.
  7. Kle en 22 cm springform med bakepapir, kle den med fuktig håndkle og stek ved 175 grader i 45 minutter. Ta ut håndkleet og stek videre i 15-30 minutter.
  8. Den andre bunnen lages på samme måte, men i en 18 cm springform, og 35 minutter steketid med håndkle og 15-20 minutter uten håndkle.

Salt karamellkrem:

  1. Sett kasserollen på sterk varme. Smelt sukker litt etter litt, uten at den blir for brun. Hell i glukosen og bland det inn.
  2. Avkjøl kasserollen et øyeblikk i kaldt vann, før den settes på platen igjen ved middels sterk varme.
  3. Tilsett 180 g fløte og delt vaniljestang.
  4. Avkjøles etter alt er smeltet og blandet. Salt og romtemperert smør tilsettes. Kjør med stavmikser til jevnt.
  5. 8 ss karamell blandes med 8 dl fløte, avkjøles til det nærmer seg montering og vispes da.
  6. Resten av karamellen spares.

Sjokoladekrem:

  1. Sjokolade smeltes i vannbad, blandes med fløte og litt sukker. Avkjøles.
  2. Vispes opp når kaken er klar for montering.

Vaniljekrem:

  1. Fløte, sukker og vaniljefrø piskes til krem.

Dekor:

  1. Kjevle ut marsipanen og stans ut en rund plate til å male på.
  2. Bland konditorfargene ut i litt vodka for å tynne ut.
  3. Mal Skrik-motiv.
  4. Smelt sjokoladen og lag dekorelementer.

Montering:

  1. Kakene deles i tre.
  2. Opphakkede peanøtter og ca. 2 ss karamell legges ned først. Ha resten av karamellen i et glass for å servere ved siden av kaken.
  3. Legg på karamellkrem og neste lag med sjokoladekrem.
  4. På toppen og sidene legges det vaniljekrem.
  5. Den minste kaka monteres oppå den store ved hjelp av dowel rods eller helst kraftige ubehandlede blomsterpinner.
  6. Marsipan-maleriet plasseres på den minste kaka.
  7. Dekorér med sjokolade.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn 1:
185 g usaltet smør
330 g Demerasukker
3 egg
280 g hvetemel
2,5 ts sukker
2 vaniljestenger
1 ts bakepulver
1,5 ts natron
110 g mandler
280 ml kulturmelk

Bunn 2:
140 g usaltet smør
250 g Demerasukker
2 egg
220 g hvetemel
1,5 ts sukker
1 vaniljestang
0,5 ts bakepulver
0,75 ts natron
80 g mandler
230 ml kulturmelk

Salt karamellkrem:
180 g fløte
120 g sukker
120 g glukose
1 vaniljestang
45 g smør
2 g maldonsalt
8 dl fløte

Sjokoladekrem:
150 g lys sjokolade
2 ss sukker
8 dl fløte

Vaniljekrem:
2 vaniljestenger
6 ss sukker
12 dl fløte

Fyll:
300 g salte peanøtter

Dekor:
Blå, grønn, rød, gul, svart, brun konditorfarge.
1 dl vodka
100 g hvit marsipan
300 g 50% sjokolade