index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

President prestisjekake

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i niende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kakebunn

  • Smelt smøret og avkjøl til 40*C. Pisk eggedosis av eggeplomme, egg og sukker. 
  • Vend inn siktet hvetemel og kakao, deretter smør.
  • Stekes på 180*C i 20-30 minutter. Gjør gjerne en test med en strikkepinne! Når strikkepinnen er tørr, er den ferdig.

Sjokoladesirup

  • Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.

Sjokolademousse

  • Kok opp vann og sukker. Spe sukkerlaken inn i eggeplommene og pisk opp til eggedosis.
  • Smelt sjokoladen og ha i eggedosisen. Vend inn pisket krem.

Sjokoladevifter

  • Bland sammen og smelt i vannbad.
  • Smør varm sjokolade utover en varm metallplate, smøres så tynt som du klarer.
  • Sett platen i kjøleskapet.
  • Bruk en skrape og lag blomsterblader formet som små flamencovifter (små trekanter med bølger i).

Montering

  • Del kakebunnen i to.
  • Ha den ene kakebunnen i formen, og dynk godt med kakaosirup. Ha over et lag med sjokolademousse. Gjenta prosessen med den andre kakebunnen og kakaosirupen, og fyllsjokolademousse til formen er full. 
  • Sett i fryser, og la stå til kaken er frossen.
  • I mellomtiden lages sjokoladevifter.
  • Dander sjokoladeviftene på kaken til en pen blomst. 
  • Til slutt lag et sjokoladebånd til å feste rundt kaken. Plasser et PVC-plastikkbånd på bordet, langt nok til å kle kaken i omkrets, og gjerne høyt nok til å dekke høyden på kaken. Smør på samme sjokolade som du brukte til viftene.
  • Sjokoladen må stivne før pvc-båndet fjernes. Pyntes så ved å strø over kakao.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
72 g eggeplomme
260 g egg
180 g sukker
180 g hvetemel
32 g kakao
55 g usaltet smør

Sjokoladesirup:
370 g vann
170 g sukker
25 g kakao

Sjokolademousse:
140 g eggeplomme
80 g vann
110 g sukker
440 g guanaja (sytti prosent)
750 g fløte

Sjokoladevifter:
1 kg sjokolade guanaja (sytti prosent)
100 g solsikkeolje