index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Pascals Tarte Tatin

Frukt og bær
Fransk
30 - 60 min

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Pascals Tarte Tatin, som deltakerne lagde i sjette episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Butterdeig:

  1. Lag deig uten smør. Tilsett deretter grove biter av smør og bare bland dette i få sekunder.
  2. La deigen hvile kaldt i 10 minutter. 
  3. Brettes som croissant i 3 like deler, kjevles og brettes i 3 igjen.
  4. Sett deigen til kjøling før hele bretteprosessen gjentas 1 gang til.
  5. Så kjevles deigen tynn og dekker fyllet av eple i formen. 

Isparfait:

  1. Lag en karamell av sukker (30gr) tilsett vann + resten av sukkeret og kok opp alt sammen.
  2. Tilsett eggeplomme og lag eggedosis.
  3. Tilsett pisket krem.
  4. Fyll i skålen og plasser i fryseren.

Epler:

Du bestemmer selv hvor mange epler du vil ha i formen.

Karamell til formen:

Du bestemmer selv hvor mye karamell du vil ha i formen. 

Fremgangsmåte:

  1. Lag karamell til å ha i formen.
  2. Legg deretter epler i mønster slik du ønsker og til slutt deigen.
  3. Stek i ovnen. 

Tips:

Strø litt pektin og sukkerblanding over eplene, du bestemmer mengde selv. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Butterdeig
375 gr vann
10 gr salt
660 gr Hvetemel
165 gr usaltet smør

Isparfait
4 eggeplommer
30 gr sukker til karamell
45 gr sukker
60 gr vann
375 gr pisket fløte

Eple til Tarte Tatin
Ca 1 kg epler

Karamell til formen
150 gr sukker + vann