index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Pascals smakfulle rullekake

Frukt og bær
Fransk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Pascals Rullekake, som deltakerne lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn

  1. Lag en deig (lik som vannbakkels):
  2. Tilsett marengs laget av, 10 stk eggehviter, 100 gr sukker
  3. Tykkelse før steking bør være minimum 2 cm.
  4. Steking 160C ca 20 min.

Vaniljesmørkrem     (lages mens kakebunnen er i ovnen)

  1. Lag en vaniljesaus.
  2. Lag en marengs av, 2 eggehviter, 110 gr sukker (118C), 30 gr vann
  3. Bland vaniljesaus og marengs sammen og tilsett, 350 gr usaltet smør (rom temperert)
  4. Rør hele kremen til den får en glatt konsistens.

Jordbær

  1. Smør et tynt lag med smørkrem på kakebunnen.
  2. Legg mye jordbær på smørkremen og rull sammen.  
  3. Plasseres i kjøleskap i minimum 20 min til det stivner.
  4. Pynt med litt smørkrem og jordbær. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn
90 gr usaltet smør
130 gr hvetemel
40 gr H-melk
3 stk egg
7 stk eggeplommer
50 gr pistasjepasta

Marengs til bunn:
10 stk eggehviter
100 gr sukker

Vaniljesmørkrem (lages mens kakebunnen er i ovnen)
90 gr H-melk
3 eggeplommer
100 gr sukker
1/2 vaniljestang

Marengs til vaniljesmørkrem:
2 eggehviter
110 gr sukker (118C)
30 gr vann

Jordbær

Ta denne oppskriften med deg

+47