index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Pascals sjokoladekreasjon

Sjokolade
Over 4 timer

Her finner du Pascals oppskrift på sjokoladekreasjon på mandelbunn til den tekniske utfordringen i program ni, finalen av Hele Norge baker. Klar, ferdig, bak!

Mandelbunn:

  1. Bland melis, mandelmel og hvetemel i en bolle.
  2. Pisk eggehvitene med bitte litt sukker – når det har fått marengskonsistens, tilsetter du resten av sukkeret. Kjør det ett minutt i maskin.
  3. Deretter vender du melblandingen forsiktig inn.
  4. Hell deigen i formen, ca 2 cm opp på kantene, og stek på  180 grader i ca 15 min, til den er blitt gyllenbrun.

Eksotisk blanding:

  1. Kutt mango og anans i små bioter. Rasp limeskall over og press ut saften.

Champagnemousse:

  1. Varm opp eggeplommer, sukke rog champagne til 80 grader.
  2. Pisk til eggedosis.
  3. Tilsett bløtlagt gelatin som du varmer opp i microbølgeovn.
  4. Til slutt blander du inn pisket krem.

Montering:

  1. Legg mandelbunnen i en rund form med maks 18 cm i diameter.
  2. Plasser litt champagnemousse og eksotisk blanding over.
  3. Tilsett resten av moussen.
  4. Sett kaken i fryseren noen timer (gjerne over natten) slik at den lett slipper formen når den tas ut.
  5. Lag strl: 47 cm x 20 cm

Sjokolade:

  1. Bruk 1 kg hvit sjokolade
  2. Sett en stekeplate (eller en steinplate) i fryseren over natten.
  3. Smelt sjokoladen i et vannbad. Når den er helt flytende, tar du platen ut av fryseren og heller sjokoladen over.
  4. Smør den raskt utover. Den stivner med en gang. Så tar du den opp og brer den rundt kaken. Brett den over kaken.
  5. Strø gjerne kakaopulver over som pynt, eller bruk sjokoladespray.

Sjokolade til spraying:

  1. Smelt alt sammen. Fyll opp pistolen og spray på den frosne kaken. Vis nyanser. 

Marsipanskilt:

  1. Lag et marsipanskilt som skal være 10 cm x 5 cm.
  2. Skriv ønsket tekst på skiltet med sjokoladeglasur.  
  3. Bruk gjerne en gassbrenner for å gi litt brunfarge på marsipanen.
  4. Ved hjelp av glukose skal du lime skiltet på kaken. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Mandelbunn:
5 eggehviter
90 g sukker
90 g melis
80 g mandelmel
45 g hvetemel

Eksotisk blanding:
100 g frisk mango
100 g frisk ananas
1 lime

Champagnemousse:
5 eggeplommer
140 g sukker
50 g champagne
skall fra 1 sitron
6 gelatinplater
500 g pisket krem

Sjokolade til spraying:
100 g mørk sjokolade (70%)
100 g kakaosmør

Ta denne oppskriften med deg

+47