Pascals sjokoladefondant
Sjokolade
30 - 60 min
Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Pascals sjokoladefondant, som deltakerne lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.
Sjokoladefondant:
- Smelt sjokolade og smør i vannbad.
- Rør sammen egg, eggplommer, sukker og deretter hvetemel i en bolle. Tilsett smør- og sjokoladeblandingen. Ikke la den være for varm.
- Husk å smør formen godt godt før du har sjokoladeblandingen i. Man kan gjerne bruke silikonformer som er det letteste.
- Steking 180 til 200C ca 6 min. Husk, den skal være hard utenpå og flytende inni.
Vaniljekrem fra Madagaskar:
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland.
- Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
- Ha alt over i en kasserolle og kok opp i ca. 1 min.
Ingredienser
Beregnet for 6 voksne og 0 barn.
Sjokoladefondant amer 66%
150 gr usaltet smør
150 gr guanaja 66% Valrhona
120 gr sukker
3 egg
3 eggeplommer
60 gr hvetemel
Vaniljesaus fra Madagaskar
200 gr melk
70 gr fløte
50 gr sukker
3 eggeplommer
1 vaniljestang
Serveres kald