index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Pascals sjokoladefondant

Sjokolade
30 - 60 min

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Pascals sjokoladefondant, som deltakerne lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Sjokoladefondant:

  1. Smelt sjokolade og smør i vannbad.
  2. Rør sammen egg, eggplommer, sukker og deretter hvetemel i en bolle. Tilsett smør- og sjokoladeblandingen. Ikke la den være for varm.
  3. Husk å smør formen godt godt før du har sjokoladeblandingen i. Man kan gjerne bruke silikonformer som er det letteste.
  4. Steking 180 til 200C ca 6 min. Husk, den skal være hard utenpå og flytende inni.

Vaniljekrem fra Madagaskar:

  1. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. 
  2. Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
  3. Ha alt over i en kasserolle og kok opp i ca. 1 min.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Sjokoladefondant amer 66%
150 gr usaltet smør
150 gr guanaja 66% Valrhona
120 gr sukker
3 egg
3 eggeplommer
60 gr hvetemel

Vaniljesaus fra Madagaskar
200 gr melk
70 gr fløte
50 gr sukker
3 eggeplommer
1 vaniljestang

Serveres kald

Ta denne oppskriften med deg

+47