index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Pascals sitronterte med marengs

Frukt og bær
1 - 2 timer

Her finner du Pascals oppskrift på sitronterte med marengs til den tekniske utfordringen i program fem av Hele Norge baker. Klar, ferdig, bak!

Mørdeig:

Bland hvetemel, melis, salt,  mandelmel og smør til det ser ut som sand. Deretter rører du inn eggeplommer. Sett blandingen et døgn i kjøleskap før kjevling.

Evt plassér mørdeigen i fryseren før bruk. Minimum 15 min! 

Sitronkrem:

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 min i en kasseroller mens du rører godt. Avkjøl til ca 35-40 grader og tilsett romtemperert smør. Bruk en mikser for å få sitronkremen glatt.

Montering:

Kjevle mørdeigen ca. 2 mm. tykk og legg den i en form. (23 cm) La den hvile 1 time i kjøleskap. Stekes på 180 grader i ca. 20-25 min, tiul deigen er godt brun. Avkjøl. Legg på nypisket sitronkrem. Sett terten i fryseren til kremen er stivfrossen. 

Marengs:

Visp eggehvitene sammen til marengs. Tilsett sukker, deretter melis.  Kjør sakte i maskin til konsistensen er glatt. Brukes med en gang. Marengsen skal dekke hele sitronterten. Dypp gjerne terten i marengsen, eller tilfør med sprøytepose. Lag litt liv i marengsen før du brenner den med gassbrenner. 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Mørdeig:
420 g hvetemel
115 g melis
2 klyper maldonsalt
50 g mandelmel
210 usaltet smør
2 egg

Sitronkrem:
6 egg
3 sitronskall/ fin revet
240 g sitronsaft
300 g sukker
190 g usaltet smør

Marengs:
6 eggehviter
40 g sukker
180 g melis