index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Pascals saftige Savarinekake

Frukt og bær
Fransk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Pascals saftige Savarinekake, som deltakerne lagde i åttende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. I en bolle, bland hvetemel, salt, sukker, gjær, eggeplomme og litt og litt av resten av eggene.
  2. Deigen skal slås hard i 10 – 15 min. Tilsett deretter romtemperert smør.
  3. Plasserer så med en gang deigen i formen og hev den i 30 min. 

Sukkerlake med brun rom

  1. Kok opp alle ingrediensene.
  2. Avkjøl laken litt, tilsett brun rom og dynk kaken med laken.
  3. Bestem selv hvor mye rom du ønsker å bruke, men husk; det skal smake rom!

Tips: En ekte Savarin skal være gjennomdynket med lake!!  

Krem til fyll:

  1. Pisk alt sammen.  
  2. Kaken må være kald før kremen sprøytes i midten av kaken (i ”hullet”, ikke på kaken).
  3. Kaken kan pyntes med restene fra sukkerlaken.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
500 gr hvetemel
10 gr salt
30 gr sukker
5 egg
1 eggeplomme
15 gr ferskt gjær
150 gr usaltet smør

Sukkerlake med brun rom:
1 liter vann
400 gr sukker
1 appelsinskall (bruk potetskreller)
3 anisstjerne
1 vaniljestang
1 kanelstang
Rom, du bestemmer selv hvor mye

Krem til fyll
200 gr fløte
15 gr melis
30 gr mascarpone
1/5 vaniljestang