index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Pascals knallgode Fraisier

Frukt og bær
Fransk
2 - 4 timer

Pascal Dupuy fra Hele Norge baker viser deg hvordan du skal lage den beste Fraisierkake. I toppen av siden finner du video for fremgangsmåten. Klar, ferdig, bak!

Kakebunn:

Visp egg og sukker til eggedosis. Vend mel og bakepulver forsiktig inn. Hell deigen i formen (rundformen skal være 23 cm), ca. 3 cm opp på kantene. Stek på 180’c i ca. 30 min, til den er gyllenbrun.

 

Krem til fyll:

Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og rør godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp. La det koke i 2 min mens du rører godt med en visp. Tilsett halvpasrten av smøret. Avkjøl. Etter avkjøling heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av smøret. Visp det hele sammen i en kjøkkenmaskin til kremen får en luftig konsistens.

 

Montering:

Kutt jordbærene i to og legg dem langs innsiden av kanten på en rund form. Skjær kakebunnen i to og legg den ene delen i formen. Dynk kakebunnen med lake ved hjelp av en pensel. Smør krem (halvparten) utover kakebunnen og legg jordbærene midt på.

Legg på litt krem og den andre kakebunnen og pensle med lake. Smør resten av kremen utover kakebunnen for å lage en glatt overflate. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.

 

Pynt: 

Dekk toppen av kaken med et tynt lag av marsipan og legg noen friske jordbær oppå.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
125 g hvetemel
125 g sukker
4 egg
1 toppet ts bakepulver

Krem til fyll:
500 g melk
150 g sukker
60 g maisenna
4 eggeplommer
250 g usaltet smør

Lake:
200 g vann
100 g sukker
30 g rom (alkohol)

Montering:
200g jordbær, middels store.