index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Pascals herlige kjærlighetskake

Frukt og bær
1 - 2 timer

Pascal Dupuy fra Hele Norge baker har laget en herlig kjærlighetskake i program 3 av Hele Norge baker. Dette var den tekniske oppgaven deltakerne måtte bryne seg på i denne episoden. Klar, ferdig, bak!

Pasjonsfruktgelé:

Kok opp vann og sukker sammen. Tilsett gelantinplatene etter at de er bløtlagt i kaldt vann, og deretter pasjonsfruktpuré. Fyll opp en 20cm form (ca. 2 cm) og plasser den i fryseren. 

 

Mandelbunn:

Bland melis, mandelmel og hvetemel i en bolle. Pisk eggehvite med litt sukker til marengs og tilsett resten av sukkeret.  Vend forsiktig inn melblandingen i marengsen.  Fyll opp et tynt lag (ca 2 cm) i en 23 cm form og stek på 180 grader i ca 15 min til kakebunnen har blitt lysebrun.

 

Hvit sjokolademousse:

Kok opp melk og vaniljestang. Tilsett bløt gelatin i melken. Hakk opp sjokoladen og ha den i en bolle. Hell over varm melk og rør til du har en glatt konsistens. Pisk fløten til bløt krem og rør den inn i melkeblandingen.

 

Montering:

Ha mandelbunnen i formen, hell litt hvit sjokolademousse over. Legg pasjonsfruktgelé og bringebær over. Fyll opp resten av formen med sjokolademousse.

Ha på hvit glasur og pynt med roseblad før servering.

 

Hvit glasur:

Kok opp glukose, vikingmelk og melk. Tilsett gelantinplatene, alt helles over hvit sjokolade. Til slutt tilsett titandioksid.

Tips: Bruk stavmikseren.

Pass på temperaturen ved glasering.

NB: Ikke for varm.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pasjonsfruktgelé:
200 g pasjonsfruktpuré
25 g sukker
70 g vann
4 gelantinplater

Mandelbunn:
7 eggehviter
190 g sukker
190 g melis
170 g mandelmel
100 g hvetemel

Hvit sjokolademousse:
300 g melk
535 hvit sjokolade
8 stk gelatinplater
600 g fløte (pisket krem)
2 vaniljestang

Fyll:
200 g bringebær

Hvit glasur:
300 g glukose
150 g melk
200 g vikingmelk
10 gelantinplater
400 g hvit sjokolade
En til tre spiseskje titandioksid

Pynt:
Litt jordbær
Røde roser
Dekormelis
Malt kokos nederst på kaken