index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Pascals favoritt sommermakron

Frukt og bær
Fransk
30 - 60 min

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Pascals favoritt sommermakron, som deltakerne lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Makron:

  1. Bland mandelmel og melis, sikt det deretter for å få en fin blanding. Kast klumper.
  2. Pisk opp eggehviten sakte, tilsett litt og litt sukker til blandingen er glatt og blank.
  3. Bland mandelmelet og melisen sammen med marengsen, massen skal bli blank og slippe bollen.
  4. Form to store kakedeler med ca. 20 cm i diameter på et bakepapir, ved hjelp av en sprøytepose med en stor, rund tyll.
  5. La dem tørke 30 min i romtemperatur og stek dem deretter på 160 grader i ca 12-15 min.

Smørkrem:

  1. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maizenna og bland. Tilsett kokende melk og bland.
  2. Ha alt over i en kasserolle, og la det koke lett i 2 min. Rør godt med en visp. Tilsett smør og avkjøl det hele. Deretter pisker du kremen godt for å få den luftig.

Montering:

  1. Legg den ene makronhalvdelen med den flate siden opp. Smør på et tynt lag smørkrem, men la det være igjen 2 cm rundt hele kanten.
  2. Legg friske bringebær rundt hele kanten og oppå kremen.
  3. Legg på smørkrem.
  4. Plasser den andre halvdelen av makronen oppå.

Tips! For perfekt konsistens, sett den i kjøleskapet over natten.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Makron ca 20 cm Ø:
140g mandelmel
185g melis

4 stk eggehvite (marengs)
60g sukker

Creme mousseline:
200 gr melk
115 gr sukker
45 gr maizena
2 eggplommer
90 gr usaltetsmør når krem er varm
90 gr usaltetsmør spiske sammen med krem når den er kald.
40 gr kirsch / Rum

Bringebærfyll:
250 g bringebær

Ta denne oppskriften med deg

+47