index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Paris-Brest

Fransk
1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Vannbakkels

  1. Kok opp vann, melk, salt, smør og sukker i en kasserolle. 
  2. Tilsett hvetemel og forvell massen på medium varme i ca 1 minutt.
  3. Ha massen av varmen og tilsett 1 egg av gangen og rør til massen er lunken. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å gjøre jobben lettere.
  4. Fyll i sprøytepose med stjernetyll og sprøyt ut en 20 cm diameter ring. Strø mandelflarn på toppen.
  5. Stekes på 190*C i 45-60 min.

Pralinkrem

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Kok opp melk, vaniljestenger, sukker, maizenna og eggeplommer.
  3. La det koke i 30 sekunder under stadig omrøring. Tilsett deretter hasselnøttpralin og avkjøl.
  4. Ha romtemperert smør i en miksebolle, og pisk opp til den blir luftig. 
  5. Tilsett litt og litt pralinkrem og pisk videre til kremen er luftig og glatt.

Montering

  1. Del vannbakkelskaken i to, som et sukkerbrød.
  2. Dandér pralinkremen pent på bunnen med en sprøytepose.
  3. Legg på lokket og pynt med melis.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Vannbakkels:
250 g vann
250 g H-melk
6 g salt
6 g sukker
180 g usaltet smør
200 g mel
240 g egg
Mandelflarn

Pralinkrem:
250 g melk
2 vaniljestenger
30 g sukker
30 g maizenna
3 eggeplommer
120 g hasselnøttpralin
90 g usaltet smør

Ta denne oppskriften med deg

+47