index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Påls vaniljekrem- og bringebærkake

Kjøtt
1 - 2 timer

Bunn:

  • Sett stekeovnen 200 ºC.
  • Visp egg og sukker til eggedosis.
  • Sikt inn hvetemel og bakepulver.
  • Skjær melet inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir
  • Bre deigen ut i 3 25x25 cm former.
  • Stek på midterste rille i 8-10 min, til den så vidt har stivnet
  • Fjern formene
  • Legg bakepapir over.
  • Legg et kaldt stekebrett over, slik at kaken blir avkjølt, pass på at den holder seg myk

Crème Pâtissière:

  • Snitt vaniljestangen
  • Skrap ut frøene.
  • Legg vaniljefrøene i kjelen sammen med selve vaniljestangen.
  • Gi melken et oppkok.
  • Pisk sammen eggeplommer og sukker.
  • Tilsett maisenna og bland.
  • Ta ut vaniljestangen fra melken.
  • Hell melken over eggeblandingen og bland godt.
  • Hell blandingen tilbake i kjelen.
  • Kok i 2 minutter mens du rører godt hele tiden.
  • Kok og rør til kremen er glatt og smidig.
  • Avkjøl kremen.

Krem:

  • Pisk fløten
  • Tilsett sukker og vaniljesukker mot slutten av piskingen

Montering:

  • Sett monteringsformen på det underlaget du skal benytte som kakefat.
  • Legg den ene bunnen inni konteringsformen (25 x 25 cm).
  • Smør ut et lag med vaniljekrem (ca ½ cm tykt).
  • Legg på et nytt lag med kakebunn.
  • Smør på krem (ca ½ cm tykt).
  • Lag en kant rundt kaken med bær.
  • Fyll bær inni bærranden.
  • Avslutt med å fylle krem mellom bærene.
  • Legg på det siste laget med kakebunn.
  • Avslutt med vaniljekrem.
  • Kjevle til marsipanlokket og legg dette på toppen.
  • Pynt med friske bær.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
8 egg
240 g sukker
240 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Zest fra 4 sitroner
Sitronsaft fra en sitron (til dynking)

Crème Pâtissière:
4 dl Lettmelk
1 vaniljestang
200 g sukker
60 g maisenna
4 eggeplommer

Krem:
4 dl fløte
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker

Pynt
200 g helt hvit marsipan
100 g bringebær
100 g jordbær
50 g rips
Kakao
Melis

Ta denne oppskriften med deg

+47