index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Påls franske jordbærkake

2 - 4 timer

Dette er Påls signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sukkerbrød

  1. Bruk firkantet kakeform uten bunn; 24x24 cm. Sett stekeovnen på 180 C.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Vend mel og bakepulver forsiktig inn.
  4. Hell deigen i formen. Du skal få to kakebunnhøyder ut av denne deigen.
  5. Stek bunnen til den er gyllenbrun i ca. 30 minutter 

Crème mousseline

  1. Varm halvparten av melken i en kjele. Bland maisenna sammen med den andre halvparten av melken. 
  2. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Hell den varme melken over de piskede eggeplommene.
  3. Tilsett maisenna-melken og rør godt. Hell blandingen tilbake i kjelen.
  4. Kok i 2 minutter mens du rører godt hele tiden. Kok og rør til kremen er glatt og smidig. Tilsett halvparten av smøret og rør til det blir en jevn krem. Avkjøl kremen.
  5. Før du fortsetter må kremen ha samme temperatur som resten av smøret. Du kan helle kremen utover et stekebrett for at den skal kjølne raskere.
  6. Mens du venter på at kremen skal avkjøles, kan du skjære og rense jordbær.
  7. Ha det romtempererte smøret i en kjøkkenmaskin med vispeverktøy. Start vispingen, og tilsett smørkremen litt og litt av gangen. Visp til kremen får en luftig og glatt konsistens.
  8. Skjær kakebunnen i to like høye lag og legg den ene delen nederst i monteringsformen. Dynk kakebunnen med sukkerlake. 
  9. Skjær jordbærene rett over der stilken sitter så den nedre delen blir flat. Kutt jordbærene i to og sett dem langs innsiden av kanten i formen.
  10. Lag til fire jordbær til hjørnene ved å dele et jordbær i fire. En kvart del i hvert hjørne. 
  11. Smør smørkrem langs sidene, slik at jordbærene dekkes. Legg på et tynt lag smørkrem oppå kakebunnen i midten.
  12. Fyll midten av kaken med halve jordbær Legg på krem i midten slik at jordbærene så vidt dekkes.
  13. Plasser den siste kakebunnen i midten. Smør resten av kremen utover den siste kakebunnen for å lage en jevn overflate.
  14. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer. La kaken hvile i formen.

Sukkerlake 

  1. Kok opp vann og sukker. 
  2. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og vaniljestangen i laken.
  3. Ta ut veniljestangen etter laken har kokt opp og sukkeret er løst opp.
  4. Spar veniljestangen til pynt på toppen av kaken.
  5. Avkjøl.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sukkerbrød:
4 egg, tempererte
170 g sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver

Crème mousseline:
10 dl lettmelk
300 g sukker
120 g maisenna
8 eggeplommer
500 g usaltet smør

Sukkerlake:
100 g vann 50 g sukker
1 vaniljestang

Diverse:
Kakaopulver
Melis
1 kg jordbær
En klase rips
Ferdig marsipanlokk, hvitt
Firkantet monteringsform